dinsdag 7 november 2017

Naais to meet you
Evelien startte naar aanleiding van haar ‘naais to meet you’ idee een soort van ‘kettingbrief’ waarin we aan elkaar drie vragen stellen. Zo'n leuk initiatief! 
Sofie gaf me één van haar stokjes door.

De drie vragen:

1. Wat was het eerste stuk dat je maakte en voor wie?

Het aller eerste stuk was volgens mij een rok voor mezelf. Die naaide ik in de naaisel 15 jaar geleden, vond ik eigenlijk spuuglelijk en kwam nooit uit mijn kast.
Eén van de eerste naaisels waar ik een foto van heb is een jurkje met bijpassende kroon voor Rikke haar eerste verjaardag. Die maakte ik toen met velcro sluiting gezien de ritsen en knoopsgatenfobie ;)
De talentvolle fotografe Joke Melis zorgde er voor dat het toch een mooi plaatje werd.

2. Op welk genaaid stuk ben je het meeste trots?

Dan kies ik voor mijn City Hopper. Een tas die ik maakte om mee te nemen naar Sevilla. Alle leuke pinterest-tas ideeën werden in één ontwerp gegooid. Een tas die wekelijks gebruikt wordt.


Wil je er ook één maken? Dat kan. De werkbeschrijving staat hierWaar ik ook trots op ben is Hoppe. 
Het patroon van een hippe jumpsuit die het resultaat werd van een samenwerking met de lieve en talentvolle An van Straightgrain
Een heerlijke en leerrijke ervaring die ze me nooit meer afnemen. 
Ondertussen zijn de Hoppe's veel te klein en de meisjes een heel stuk groter.

3. Welke naaister/blogger/ontwerper/instagrammer zou je graag eens in het echt ontmoeten?

Het bloggen leverde mij al heel wat nieuwe vrienden op. Mensen met dezelfde interesses, passies, goesting, humor,...
Heel wat mensen zag ik al enkele of meerdere keren in real life. Toch zijn er ook heel wat mensen die ik nog nooit zag en heel graag eens op de koffie zou uitnodigen.
Nele de Schepper bijvoorbeeld : een creatieve madam en mama van 5 waar de warmte van af spat.
Of Sofie die steeds prachtige kleurencombinaties maakt een heerlijke patroontjes ontwerpt. Ja Sofie, de nieuwsgierigheid is wederzijds hoor ;)
Maar ook ontwerpers als Lotte Martens of Naomi en Deborah Sluijs staan op mijn lijstje.
Bloggen maakte, tegen alle verwachtingen in, mijn leven al veel rijker aan vrienden en daar kunnen zeker nog vriendjes bij.


Zelf geef ik mijn stokjes door aan 3 andere talentjes:

- Jelle van Babarum is een super toffe madam die mij altijd vrolijk maakt.
De positieve energie die ze uitstraalt werkt erg aanstekelijk.
- Imke van Yerasi ken ik vooral als een erg leuke collega. We kwamen elkaar opnieuw tegen via blogland. Ik zie haar niet zo veel als ik zou willen maar geniet steeds weer van de verhalen over haar kroost, haar unieke kijk op mens en maatschappij en haar verdraagzaamheid en solidariteit. Dat ze daarbij ook nog eens de meest originele naaisels maakt is alleen maar een dikke plus.
- Dorothe is de talentvolle dame achter Noortjeprullemie. Ik ben fan van het eerste uur van haar maaksels. Zo fashionable, uniek, eigentijds en eigenzinnig. Big love voor haar naaisels.


Benieuwd naar jullie antwoorden!8 opmerkingen:

 1. Lieve Fabienne, zo lief wat je schrijft. Ik weet niet goed wat zeggen... heel erg bedankt voor uw mooie woorden en het stokje en eigenlijk vooral bedankt voor wie jij bent ��

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die eerste foto is gewéldig. Een mens verschiet ervan wat voor een evolutie je doormaakt als naaister. Qua smaken en technieken enz! Jouw city hopper staat sowieso nog op mijn lijstje om ooit te maken, prachtig patroontje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben al benieuwd maar het zal zeker en vast weer een pareltje worden ;)

   Verwijderen
 3. Wat een mooie woorden! Ik ben trouwens ook grote fan van jou! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te lezen. Helemaal waar wat je schrijft over wat het bloggen en naaien teweeg brengt aan leuke contacten en zelfs vriendschappen. Ik heb het geluk gehad jou al eens in het echte mogen ontmoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awesome blog, i always enjoy & read the post you are sharing!
  Thank for your very good article...!
  บอลพรุ่งนี้

  BeantwoordenVerwijderen