zondag 16 december 2018

De jaarlijkse kerstkaart... een uitdaging!


4 kids deftig op één foto krijgen voor de kerstkaart... het blijft een hele uitdaging. Ik probeer er elk jaar op tijd bij te zijn. Ook dit jaar trokken we er een uurtje op uit begin november in een stralend herfstzonnetje. Dat heeft het voordeel dat het nog warm genoeg is om zonder jas foto's te maken en toch al koud genoeg is om een warme trui aan te trekken voor een winters effect. Voor een locatie moeten we nooit lang zoeken. De prachtige bossen vlakbij stellen ons nooit teleur. Nu die kindersnoetjes nog...

 Ze alle 4 op hetzelfde moment in de juiste sfeer krijgen... dat is werkendag ;)
Ze moeten vrolijk blijven, instructies volgen en liefst ook nog spontaan zijn. 
Trial and error dus. 

Deze kiekjes haalden het net niet : Berre had zijn eigen idee over special effects: 
"Kijk mama, ik ga confetti maken!"Dit jaar kozen we voor de gloednieuwe fotokaarten met glanzend reliëf van Smartphoto
Moeilijk vast te leggen op beeld maar ze zijn prachtig! 
Bij het bestellen van de kaartjes viel mijn oog ook op "smiles in a box". Een leuk doosje met maar liefst 34 fotoafdrukken. Een ideaal kerstkado voor mijn Moeke die graag rondzeult met stoeffoto's van haar achterkleinkinderen in haar handtas. 
Aan de familie die hier mee leest : sssst! het moet een verrassing blijven ;)


Wat is jullie geheim voor de ideale kerstkaart? 

3 opmerkingen:

  1. ZE mogen het dan niet gehaald hebben, het zijn wel prachtige kiekjes! Wij waren dit jaar op tijd, dankzij de generale repetitie van het kerstspel van de dochters. En meestal is het wachten op het 'lucky shot'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze zijn ook leuk hoor! Wat zal ons moeke weer glunderen met haar doosje stoeffoto's! Daar kan geen enkel ander kadootje tegenop!

    BeantwoordenVerwijderen