dinsdag 8 november 2016

Een éénmalige Ayla jurk...


Vandaag kwam de schoolfotograaf. Hoog tijd dus om het kleedje dat hier al bijna 3 maanden geknipt klaar ligt af te maken. Dat is anders niet van mijn gewoonte. Ik werk meestal alle naaiwerkjes mooi af voor ik aan een volgende begin. Maar deze leek me zo veel prullenwerk en werd dus stilletjes genegeerd. Ik nam alles mee naar het "meet the sewer" event dat zij organiseerde. Een toffe bende uit de Kempen en omstreken die samen het eco-centrum in Mol inpalmden. Een hele dag naaien, tetteren en verwend worden met lekkers en moois! Dat mag een jaarlijkse gewoonte worden.
Bovendien ging ik ook nog eventjes met de hoofdprijs aan de haal! Een waardebon van 50 euro bij Madeline de Stoffenmadam. WOEHOE!
Ik had duidelijk meer geluk met de prijzen dan met mijn naaiwerkjes. De mensen rond mij keken een beetje bedenkelijk naar mijn gepruts. Het wilde niet echt lukken. Het wilde helemaal niet lukken. Mijn eerste project belande na 2 uur frullen terug in mijn tas. Ik begon in de namiddag aan mijn tweede projectje : de ayla jurk uit LMV. Na een weekje ziekenboeg thuis wilde ook mijn brein niet echt meer mee doen en stelde ik haar de ene stomme vraag na de andere. Maar ze bleef vriendelijk lachen en geduldig helpen deze toffe madam. Ze had me trouwens gewaarschuwd.
Uiteindelijk ging ik met 0 afgewerkte naaiwerkjes naar huis. Bah!
Maar gisteren beet ik door en maakte ik het af.
Blij met het resultaat. Een tweede versie zit er voorlopig niet in. 

Patroon : Ayla jurk - La Maison Victor
Stof : See you at six - Pieke Wieke

18 opmerkingen:

 1. sehr süß schaut das aus...

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh, hoe schoon is dat, zoooo schattig! Het staat haar beeldig! Ik kan me je frustratie goed voorstellen, maar toch knap dat je uiteindelijk de koe bij de horens hebt gevat :-) het resultaat is echt om op te eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooi hoor! Ik hoorde van een vriendin dat de aula en viscose toch niet ideaal zijn om te combineren. (Iets met veel verschuiven enz)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar wel heel mooi geworden! Mijn dochter kreeg er ook een voor haar schoolfoto. En inderdaad, een werkje van lange adem...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het een heel tof jurkje! De halsuitsnijding valt wat wijd, maar verder ben ik wel fan van alle details. En dat roze is echt perfect voor Helle.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt een knappe schoolfoto! Mijn blonde dochter droeg een jurkje in dezelfde stof voor de schoolfoto. Ik vond de mooie bronzen stipjes in de stof net dat extraatje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt een knappe schoolfoto! Mijn blonde dochter droeg een jurkje in dezelfde stof voor de schoolfoto. Ik vond de mooie bronzen stipjes in de stof net dat extraatje hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. haha, ik snap je volledig als je zegt dat het brein even niet mee wil :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Veel geprul maar het resultaat is wel de moeite he ! 😊 Supertof dat we elkaar eens 'in het echt' gezien hebben! Hier was de Ayla ook de schoolfoto-jurk 😉 x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik herken het... Momenteel ben ik ook aan deze jurk (al eindeloos lang) bezig. Veel trielalaatjes. Hopelijk is bij mij het resultaat even geslaagd als bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Er zijn zo van die momenten he, dan leg je je naaisel idd beter even aan de kant 😃. Maar wel mooi geworden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er zijn zo van die momenten he, dan leg je je naaisel idd beter even aan de kant 😃. Maar wel mooi geworden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zag je er zaterdag mee worstelen, en vroeg me toen af wat je van plan was ermee te maken, omdat het zo'n dun stofje leek (van achter de strijkplank). Zo mooi! Goed dat je op je tanden hebt gebeten!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stof was echt het probleem niet. Een zalig stofje om mee te werken! Maar zo veel stapjes en prulletjes om te naaien.

   Verwijderen
 14. Heel mooi! Ik kan me de frustratie zo voorstellen... Goed dat je hebt doorgezet! Ik keek ook al naar de Ayla, maar besloot dat ik daar op dit moment niet geduldig (lees: te lui) voor ben. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Supermooi! Dat stofje past ook perfect bij haar. Dit patroontje hou ik in mijn achterhoofd voor als de Lente komt, dan maak ik een hele collectie denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. je gepruts heeft toch een mooi jurkje opgeleverd, echt schattig!

  BeantwoordenVerwijderen