zaterdag 7 november 2015

Jaanu voor Helle en moeders for life!


Jaanu voor Helle 

Na deze versie voor grote zus Rikke, volgde er al snel één voor kleine zus Helle.
Ze heeft haar Jaanu dus al een tijdje in de kast hangen. 
Ook de foto's werden al een maand geleden genomen.

Deze keer koos ik voor de Elena versie met 4 kleine stolplooien zonder zakken.
Het zit haar als gegoten.
Ik blijf echt grote fan van dit patroon omwille van de hoge afwerkingsgraad!

Het stofke scoorde ik in de zomersolden bij Ateljee-P.
Ik werd meteen verliefd op de kleuren. Mooi voor elk seizoen.
Er lijkt wel leven te zitten in dit mooie schilderijtje.
Perfecte outfit dus voor een mooie herfstwandeling.
Het werd een mama-Helle dag! Zalig genieten! Stof : Ateljee-P
patroon : Jaanu van Straight Grain


Moeders for life!En misschien zagen jullie deze al verschijnen op mijn FB pagina

"MLF" is dat moeders for life? vroeg me iemand na het zien van de sneakpeek. 
Het had gekund natuurlijk. Maar MFL staat voor music for life!
Want door te "bloggen for life" willen wij graag ons steentje bijdagen aan de warmste week.
Ik ben echt super blij dat ik er een klein deeltje van mag uitmaken.


Wie?

Liezewiezewoes is de madam die alles in gang heeft gezet. She had een dream. En ze ging er voor! Door het overweldigende succes van haar actie, zocht ze al snel een partner in crime. 
Khadetje met haar fantastische organisatietalent snelde ter hulp. 

50 overenthousiaste bloggers sloegen daarna de handen in elkaar. Annelies De Smedt: www.liezewiezewoes.blogspot.com
Marjolein Van Laere: www.flaflinko.wordpress.com/
Sarah Meinen (Frans): www.sarahfrans.blogspot.be/
Tine Busschaert: www.piepow.blogspot.be
Laura Bejinha da Lança: www.querida-jotixa.blogspot.be
An Kuppens: www.straight-grain.com
Karla Van Ruyskensvelde: www.karlablogt.blogspot.be/
Nancy Moerenhout: www.madelinne.com
Joke De Raedemaecker: www.paspelpoezen.wordpress.com/
Lieselot Schotte: www.ldotco.blogspot.be/
Lindsy Van Espen: www.stannel.blogspot.be/
Stephanie Braeckmans: www.juffrouwkersjes.blogspot.be/
Annelies Segers: www.fruitsdemere.blogspot.be
Hilde Vercauteren: www.hildeathome.blogspot.be/
Bianca Dewamme: www.misswobie.blogspot.be/
Marleen De Vriese: www.petrolandmint.blogspot.be/
Mamasha Gent aka Sharon Duverger: www.madebymamasha.blogspot.com
Nele De Schepper: blogloos but fabulous! We werken met guestblogs om deze dame haar creatie voor te stellen!
Annick Verschueren: www.myminniemie.blogspot.be
Lies Botterman: www.oontje.blogspot.com
Riet Van de Walle: www.levenmetliv.blogspot.be
An Vande Velde: www.jace-did-it.blogspot.be
Fien Debeurme: www.staruur.blogspot.be/

indrukwekkend, niet?

Waarvoor?


Liezewiezewoef en Kadhetje deden een perfecte uitleg op hun blog 

en die kopieer ik hier schaamteloos ;) 

Het Berrefonds

Het Berrefonds wil een steun zijn voor ouders die hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap of kort daarna. Jammer genoeg krijgen niet alle ouders de kans om iets tastbaars mee naar huis te nemen. Juist om deze reden is het fonds in het leven geroepen. Voor het Berrefonds maakt het echter niet uit hoe kort of hoe lang ouders hun kindje hebben mogen koesteren. Zij vinden dat alle mama's en papa's recht hebben op een mooie herinnering.
Het Berrefonds heeft daarom een herinneringsdoosje ontworpen. Voor elke kindje is er een uniek doosje afhankelijk van de situatie, mogelijkheden en wensen van de ouders. Dit kan gaan om een hand- en/of een voetafdruk in verf en/of gips, haarlokje, dekentje, kledingstukje, mutsje, sokjes, knuffeltje, gedichtje, kaarsje, foto, broer/zus pakketje, windmolentje enz…

verder hebben zij ook een praatgroep voor de ouders, organiseren ze regelmatig bijeenkomsten, ...

Een topdoel, u ziet dat zo!
We deelden onze bloggersgroep een beetje op en lieten mensen kiezen! Want naast centjes kan het Berrefonds ook handgemaakt moois gebruiken! Op de site staan maten en afmetingen zodat vrijwilligers een mooi setje kunnen maken en schenken aan het fonds. Mooie hemdjes, wikkeldekentjes, mutsjes...
Enkele blogdames waren meteen erg enthousiast en doen dus niet mee aan de veiling, maar maken een mooi setje dat we aan het Berrefonds gaan bezorgen!


Moeders voor 


Wat doen zij? erg veel!

Ouders met kinderen tot en met 12 jaar kunnen op hun beroep doen.  In principe vragen zij aan de moeders om langs te komen.  De VZW helpt echter ook alleenstaande vaders.   
Moeders die net bevallen zijn, krijgen een gratis geboortepakket. Met dit pakket kunnen de jonge moeders de eerste maanden hun baby's verwennen.  Aanstaande moeders die graag suikerbonen willen uitdelen na de bevalling, kunnen dit vooraf aanvragen. 

Zwangere vrouwen kunnen zwangerschapskleding krijgen en nachtkleding met een kamerjas voor de ziekenhuisopname bij bevalling.  

Het zeephuisje werd op vraag van de moeders opgericht in 2000. Maandelijks wordt vanuit dit zeephuisje een verzorgingspakket verdeeld aan alle ingeschreven gezinnen. 
Enkele keren per jaar heeft elke familie ook recht op een pakket met bedlinnen en handdoeken. Hiervoor worden alle maten lakens, bedovertrekken, dekens, donzen, bad- en keukenhanddoeken, slaapzakken enz. verzameld. 

Met het verzamelen van degelijk speelgoed trachten we de kinderen te verrassen bij speciale gelegenheden.   
Voor elk kind mag de moeder een verjaardagsgeschenkje aanvragen.  Daarnaast geven zij ook speelgoed mee bij opname in het ziekenhuis, ter gelegenheid van de eerste communie,...
Eénmaal per jaar wil Moeders voor Moeders alle kinderen verrassen met speelgoed ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest. De Sint komt persoonlijk op bezoek en bezorgt samen met zijn vele Pieten, de kinderen een prachtige dag.  De voorbereidingen voor dit feest starten reeds in de zomer met de samenstelling van meer dan 800 speelgoedpakketten.

Elk gezin mag wekelijks een voedselpakket ophalen.
De samenstelling van een voedselpakket is afhankelijk van de voeding die we krijgen via verschillende kanalen.
Wekelijks wordt aan meer dan 500 gezinnen een voedselpakket ter beschikking gesteld.  Hierdoor bereiken zij meer dan 1600 volwassenen en kinderen. 

In 1995 werd op vraag van onze moeders de resto-bébé opgericht voor de opvang en verzorging van de baby's.  
In onze resto kunnen de mama's onder toezicht van onze vrijwilligers, hun baby een warm badje geven.  Verder kunnen ze ook een vers bereide, warme maaltijd geven aan hun kindje.  Na de verzorging blijven de baby's en kinderen slapen of spelen in de resto. De moeders wachten intussen in de ontmoetingszaal op hun voeding of materiaal, terwijl ze rustig iets kunnen drinken en iets kleins kunnen eten.  
Wekelijks kunnen we rekenen op de hulp van een huisdokter die ons op vrijwillige basis bijstaat om moeders en kinderen medisch advies te geven. 

U ziet, zeker ook een doel dat steun kan gebruiken!

Gezien het oorspronkelijke plan was om 22 mensen samen te brengen en we nu met 50 zijn, hebben we beslist om ook de centjes te splitsen en 2 doelen te steunen. Hoeveel we gaan kunnen geven per doel hangt af van jullie natuurlijk! Wij hopen op massale steun! Massaal veel verkochte lotjes! En massaal veel warme hartjes!


Wat?

Elke blogster maakt een uniek, handgemaakt stuk. Dat kan een tas zijn, kinderkledij, een sjaal, hoed, muts... En dat gaan we veilen. De veiling is geen 'gewone' veiling maar gaan we doen aan de hand van de verkoop van lotjes.

Hoe dat allemaal concreet in zijn werk gaat?

In de 4 weken voor Music For Life gaan we telkens een serie handgemaak moois aan u voorstellen op maandag. De eerste reeks aan te veilen stukken gaat dus van start op 16 november 2015. Voor de serie kan u van maandag tot en met vrijdag lotjes kopen aan 2 euro per stuk. Per lotje krijgt u een nummer. U koopt uiteraard zoveel lotjes als u zelf wil, voor zoveel stukken als u zelf wil, want meer lotjes zijn meer kansen! Hoera!De tweede serie gaat dan van start op maandag 23 november, waar u dan opnieuw van maandag tot vrijdag tijd heeft om lotjes te kopen. Zo gaan we verder tot de week van 7 december. Tijdens Music for Life zelf gaat de trekking door en zal worden bekendgemaakt welke nummers hebben gewonnen. De bekendmaking van de stukken gaat telkens door op mijn blogje én op de blog van de maakster van het stuk in kwestie.

Hoe kan je bieden en kans maken om zo'n uniek handgemaakt stuk te winnen?

 1. Elke veiling duurt van maandag tot vrijdag, u kan dus vanaf maandag tot en met vrijdag overschrijvingen doen op ons rekeningnummer BE69.3770.2596.1378, voor zoveel lotjes als u zelf wenst. Er wordt geen uitzondering gemaakt.
 2. Per stuk waarvoor u lotjes koopt, graag 1 overschrijving. Dit om verwarring te vermijden. Wenst u voor stuk 1 graag 3 lotjes en voor stuk 5 graag 2 lotjes? Perfect mogelijk, maar bezorg ons de centen in twee overschrijvingen - eentje van 6 euro voor stuk 1 en een van €4 voor stuk 5.
 3. Er wordt géén cash geld aangenomen gezien wij geen kassa hebben en de deelnemende blogsters her en der over het land verspreid zijn. Wilt u een lotje, gelieve u te registreren via het formulier en daarna over te schrijven op onze rekening.
 4. Per overschrijving vragen wij met aandrang de volledige en juiste vermelding in de mededeling te gebruiken. Deze gegevens zijn terug te vinden op de blog van de maakster in kwestie.
 5. U dient op de blog van de maakster van het stuk waarvoor u lotjes koopt ook het formulier in te vullen zodat wij over uw gegevens beschikken in geval van winst. Wij vergelijken deze lijst met de overschrijvingen. Enkel een overschrijving vergezeld van een registratie via het formulier is een geldige deelname. 
 6. De centen schrijft u over op rekeningnummer BE69.3770.2596.1378 en enkel op dit nummer.
 7. Alle centen gaan integraal naar het goede doel, er worden geen kosten vanaf gehouden, ook niet voor de verzending van de stukken. Wij doen dit allemaal om de doelen te steunen. Daarom hebben wij graag dat u het volgende in het achterhoofd houdt:
  Het betreft hier allemaal handgemaakte stukken van hobbynaaisters. Hou er rekening mee dat misschien niet alles 100% perfect is afgewerkt. Dat is een winkelstuk ook niet. Er loopt al eens een naadje scheef of er hangt al eens een draadje los. Niemand is perfect. Gelieve dan ook wat menselijkheid te tonen en achteraf niet te klagen over uw eventueel gewonnen stuk of moeilijk te doen wat betreft de verzending. We gaan voor een perfecte imperfectie overgoten met veel menselijkheid!
 8. Verzending naar het buitenland is duur vanuit België. Wenst u vanuit het buitenland lotjes te kopen voor een stuk? Dat kan, maar indien u wint, vragen wij u de verzendkosten zelf te dragen.
 9. De trekking gaat door op 18 december. De winnaars worden via de blogs en op de facebookpagina bekend gemaakt.


Volg zeker de FB pagina Bloggers for life om niets te missen van deze hartverwarmende actie!


14 opmerkingen:

 1. Prachtig kleedje... de stof komt volledig tót zijn recht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk jurkje weer, hele bijzondere stof, net uitgelopen waterverf, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje! Het jurkje maakt haar alleen maar feeërieker! (En dat woord heb ik toch even gecontroleerd op spelling ;-) ! )

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tof jurkje en die kousjes zo snoezig...
  tof initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schoon kleedje en guitig kindje in het kleedje :))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superschattig kleedje, Helle staat er heel mooi mee :)
  Fantastisch initiatief, ik kijk al uit naar de eerste serie, benieuwd wat jullie allemaal hebben gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! En wat is ze om op te eten, nog even je jongste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super mooi jurkje! Hier staat het ook nog op het programma en jouw versie is weer een inspiratie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh zo mooi dat ze staat met die kleurtjes; heel schattig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik verwonder me steeds weer over je creativiteit en energie!! 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Net een lopend schilderijtje in het bos! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een schoon kleedje voor een schoon meisje. Helemaal top!

  BeantwoordenVerwijderen