vrijdag 10 oktober 2014

Herfsttruitje voor Tokke


Na mijn reeks Julia's voor Helle  en deze en die voor Rikke, 
kon een truitje voor Tokke natuurlijk niet achter blijven. 
Het stofje lag al even in de kast. Ik was niet overtuigd. Ik koos eigenlijk een ander stofje online. Maar dat stofje bleek uitverkocht en dus koos ik een stofje uit dezelfde collectie. Eenmaal toegekomen was ik toch een beetje teleurgesteld. Je kent dat wel, als je je zinnen op een bepaald stofje hebt gezet en je moet het dan stellen met een tweede keuze. Dus de goesting om er mee aan de slag te gaan was even zoek. Ik besloot dan maar om dit stofje als testversie te gebruiken om een kaptrui (met kraag) te maken voor Tokke. Maar wat werd ik stilaan verliefd op het resultaat zeg. Die kleurtjes staan hem super. Ook bij Tokke was het geen liefde op het eerste zicht. Maar ondertussen wil ook hij het niet meer uit doen. 

Vandaag hebben de kinderen pedagogische studiedag. Deze ochtend belde oma dat ze erg ziek was en de kindjes dus niet kon opvangen. 10 min. paniek op 128 want zowel ik zelf als bomenman stonden klaar om te gaan werken. Maar na drie kinderen lukt het me elke dag beter om eens rustig te ademen en snel te handelen. Ik kon iets regelen op het werk en mijn laatste werkdag van de week werd zo een zalige en zonnige verlofdag met mijn vrolijke bende. We trokken deze ochtend het bos in voor een leuke foto-shoot. HAPPY TIMES! 

Stof en boordstof : de Stoffenmadam
Patroontje : Kaptrui SVDZ met kraag10 opmerkingen:

 1. Die kleuren staan hem prachtig! Echt een hele mooie trui!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap! Ik gebruikte een ander stofje uit die Stenzo collectie voor enkele t-shirts. Goeie kwaliteit ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zou het stofje idd ook nooit zelf kiezen maar de kleuren staan jouw kereltje wel geweldig goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Past perfect in het herfsttafereel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooie match met het broekje (en de boordstof). Je zal er deugd van gehad hebben, zo'n zonnige dag is ideaal om nog wat vitamine D op te doen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi truitje en perfecte kleuren.Staat hem heel goed

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi truitje, daar moet ik mij toch ook eens aan wagen!

  BeantwoordenVerwijderen