zondag 11 mei 2014

Homemade Mispellikeur


Op 128 staat sinds een jaar of 6 een mispelboom (voor de kenners : Mispilus Germanicus) en die staat op dit moment mooi in bloei.
"Mispels, wat kan je daar mee doen?" vragen ze ons dan vaak. Wel, je kan er compote mee maken (lekker bij een kaasschotel), maar je kan er ook heerlijk zoete mispellikeur van maken.
En ik geef jullie graag ons recept.


Wat heb je nodig (voor ongeveer 1 liter):

- 5 rijpe mispels (geplukt na de eerste nachtvorst!) 
- enkele kruidnagels
- gekneusde korianderbolletjes
- 300 g suiker
- 1 liter jonge graanjenever

Aan de slag:

1. Neem een grote weckpot. 
2. Meng er alle ingrediƫnten in.
3. Laat 3 maanden trekken (je geduld wordt beloond)
4. Alles zeven
5. Bottelen

PROOST!







Ideaal borreltje op zo'n kille, natte lente-avond. hmmm. 



5 opmerkingen:

  1. Dankjewel voor het recept! In mijn tuin staat een oude mispelboom. Eentje die mijn bomma nog geplant heeft. Die boom draagt jaar na jaar ontelbare vruchten. Die ik eigenlijk niet lust. Maar met jouw receptje kan ik wel een paar mensen heel blij maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dank voor het recept! We hebben hier in Zuid Spanje net de lokale mispelfeesten achter de rug en van spaanse vrienden kregen we 3 kg mispels... Nu weet ik wat er mee te doen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ps: Moet je de weckpotten in de frigo zetten of kamertemperatuur? Feit is dat we hier al meer dan 27 graden scoren...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier werd hij in de kelder bewaard. Niet in de frigo want dan lost de suiker niet goed op. Veel succes er mee.

      Verwijderen